عملیات استاپل عملیات استاپل عملیات استاپل                           2 700x510

عملیات استاپل

عملیات استاپل  شامل پروژه هایی خواهد بود که در آن ها خط لوله را به صورت موقت مسدود و مسیر آن را منحرف خواهند کرد. در این وضعیت تنها بخشی از خط لوله که قرار است روی آن عملیات استاپل انجام شود از مسیر سرویس دهی خارج می شود و بقیه آن در وضعیت سرویس دهی باقی خواهد ماند. دلیل اجرای عملیات استاپل روی خط لوله ، به روزرسانی قط5عات ، نصب تجهیزات جدید و یا تعویض لوله در بخش های مختلفی از خط لوله است.

عملیات استاپل عملیات استاپل عملیات استاپل
عملیات استاپل

از عملیات استاپل در خصوص تعمیرات خط لوله نیز بهره گیری خواهد شد. گاهی اوقات آسیب به خط لوله به حدی خواهد بود که تنها راه حل پیش رو برای تعمیر خط لوله برداشتن قسمت آسیب دیده و جایگزین کردن قطعه لوله ی جدید به جای قطعه لوله ی آسیب دیده است. در این حالت نیز با استفاده از عملیات استاپل خط لوله را به وضعیت نرمال خود بر می گردانند.

عملیات استاپل

عملیات استاپل همان عملیات هات تپ چند گانه به علاوه بستن موقت قسمتی از خط لوله است که از آن برای تعمیرات ، به روز رسانی و یا نصب شیرآلات به منظور بهبود عملکرد خط لوله های پالایشگاه ها ، نیروگاه ها و یا شبکه های توزیع آب استفاده می شود.

برای شروع عملیات استاپل ابتدا باید خط لوله ی مورد نظر در دسترس قرار گیرد. پس اگر برای در دسترس قرار گرفتن خط لوله نیاز به حفاری یا کار در ارتفاع باشد ، عمق حفاری مشخص شده و یا ملزومات کار در ارتفاع مهیا خواهد شد.

پس از دسترسی به لوله می بایست برش های لازم روی لوله انجام شود. برش هایی که روی خط لوله ایجاد می شوند شامل چهار برش برای سوار کردن چهار اتصال سه راهی دو تکه یا همان اسپلیت تی است. این چهار برش به منظور انشعاب گیری از خط لوله و هم چنین تعمیر یا بستن بخشی از آن به صورت توامان مورد استفاده قرار می گیرند.

عملیات سوراخ کاری و ایجاد برش روی خط لوله با کمک عملیات هات تپ انجام می شود. سوراخ هایی را که فاصله دور تری نسبت به یکدیگر دارند و در دوسر منطقه عملیات روی خط لوله قرار دارند به منظور ایجاد انشعاب مورد استفاده قرار می دهند. دو سوراخ وسطی که در فاصله نزدیک تر و در مجاورت یکدیگر قرار دارند به منظور استفاده برای عملیات استاپل مورد استفاده قرار می دهند.

پس از جداسازی دستگاه هات تپ از برش های دو سر منطقه عملیاتی ، لوله ی انشعابی ، جهت وصل کردن این دو ناحیه برش خورده به یکدیگر ، روی فلنج هر کدام از آن ها نصب می شود. این لوله ی فرعی در اصطلاح بای پس نامیده می شود. نصب بای پس یا لوله ی انشعابی به این منظور انجام می شود که خط لوله ی مورد نظر در طول عملیات استاپل از سرویس دهی خارج نشود. در عملیات های استاپل تعمیری ، بای پس بعد از پایان یافتن عملیات از روی خط لوله جدا خواهد شد و سیال درون خط لوله ی اصلی جریان خواهد یافت.

پس از برقراری جریان سیال درون بای پس ، دو دستگاه استاپل که روی دو فلنج نزدیک بهم نصب شده اند ، وظیفه ی مسدود کردن جریان سیال را درون خط لوله ی اصلی به عهده دارند. دستگاه های استاپل مسدود سازی را به کمک پلاگ ها انجام می دهند.

پلاگ های اجزای مسدود کننده خط لوله هستند که جای گذاری آن ها درون خط لوله با استفاده از دستگاه استاپل انجام می شود. پلاگ ها انواع متفاوتی دارند که از هر کدام از آن ها با توجه به نوع عملیات و همچنین ماهیت ، فشار و دمای سیال درون خط لوله استفاده می شود.

یک نمونه از پلاگ های مورد استفاده در عملیات های استاپل پلاگ های بادی هستند. این پلاگ ها پس از اینکه توسط دستگاه استاپل به درون خط لوله می روند باد کرده و متورم می شود. در این صورت خط لوله کاملا مسدود شده و هیچ گونه جریانی در آن وجود نخواهد داشت.

انواع دیگر پلاگ ها ، کپ ها هستند. کپ ها ورقه هایی دایره ای شکل اند که متناسب با سایز لوله ساخته می شوند و پس از جای گذاری درون خط لوله جریان سیال را به طور کامل قطع می کنند.

پس از مسدود شدن قسمتی از خط لوله نیاز به تخلیه ی موضعی همان قسمت از خط لوله را داریم که مابین دو پلاگ مسدود کننده یا دو دستگاه استاپل قرار دارد. برای این کار از شیرهای ایزوله ای استفاده می شود که روی خط لوله سوراخکاری و نصب می شوند. پس از باز کردن شیرهای ایزوله مقدار سیالی که بین دو قسمت مسدود شده باقی مانده از درون خط لوله تخلیه می شود.

حالا بخشی از خط لوله که قصد تعمیر و یا بستن آن را دارند به صورت ایمن تخلیه و آماده ی ادامه ی عملیات است.

در صورتی که خط لوله نیاز به تعمیرات داشته باشد ، قسمتی از خط لوله را که دچار آسیب ، خوردگی و یا پوسیدگی شده با استفاده از فرایند برش جدا کرده و قطعه ی جدید را با عملیات جوشکاری جایگزین قطعه ی آسیب دیده می کنند.

پس از پایان عملیات تعمیری و جایگزین سازی قطعه لوله ی جدید ، با کمک دستگاه استاپل پلاگ ها و یا کپ ها را از درون خط لوله خارج می کنند. سپس ولو ها را بسته تا جریان درون بای پس قطع شده و به خط لوله اصلی بازگردد. همچنین در بالای هر ولو یک فلنج کور نصب می کنند. با پایان یافتن عملیات استاپل تعمیری خط لوله ی اصلی به وضعیت نرمال و اولیه خود باز می گردد.

عملیات استاپل به منظور رفع آسیب دیدگی خط لوله و یا بستن موقت آن بدون خارج کردن خط لوله از سرویس اجرا خواهد شد. این عملیات کاربرد فراوانی در مجتمع های صنعتی و پتروشیمی ، پالایشگاه ها و نیروگاه ها و همچنین شبکه های توزیع آب شهری دارد. شرکت پیشگام ابزار با به کارگیری تجهیزات و فنون روز آماده ی اجرای عملیات استاپل خطوط لوله در سراسر کشور خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .